Robotul – un robot nu cere de mâncare…

Un robot nu cere mărire de salariu, nu cere concediu de odihnă și nu intră în concediu medical. Dacă suferă un accident și i se „amputează” vreo piesă, o înlocuiești cu alta de la producător. Dacă ai vreo patru roboți dintr-ăștia și, la un moment dat, scade cererea de produse, poți scoate doi roboți din priză. Nu se vor supăra și nu vor cere ajutor de șomaj. În final, când nu vei mai avea nevoie de ei, îi vei da liniștit la topit, fără să te preocupe soarta lor și fără să le plătești vreo pensie.

robotVin vremuri grele pentru noi cei care, prin munca noastră, nu facem altceva decât să repetăm ceea ce au inventat alții. Vin vremuri grele pentru noi cei deprinși în a executa foarte bine procedurile. Roboții ne vor înlocui cu siguranță!

Evident că unii oameni vor prospera și în această nouă lume. Da, creatorii vor prospera. Da, inovatorii vor prospera! Dar cei mai mulți dintre noi nu vom fi printre acești novatori pentru că nu prea ne-a plăcut să învățăm!

Vin vremuri grele… Vin vremuri în care stăpânii lumii nu se vor mai grăbi să înfrângă cu ajutorul soldaților revoltele celor flămânzi, pentru că vor avea la îndemână roboții!

Niki Vrânceanu


Publicat

în

de către