Concursuri - Revista EduSoft

Din luna mai 2013, noi am realizat o serie de proiecte sociale și educaționale. Idea din spatele proiectelor întreprinse de noi este aceea de a ne strădui să-i ajutăm pe cei care îi pot ajuta și pe alții în viitor.

Concurs de programare pentru fete: Frumusețea codului – Codul frumuseții

Pornind de la faptul că educația trebuie să se concentreze asupra studentului și trebuie diferențiată în funcție de particularitățile abilităților, intereselor, vârstei și sexului, am elaborat acest concurs, cu scopul de a reduce decalajul dintre numărul de băieți și fete din școlile de profil, respectiv de pe piața muncii. Concursul nu se vrea a fi o abordare sexistă, feministă în favoarea fetelor, ci, dimpotrivă, o metodă prin care fetele sunt încurajate să concureze la egalitate cu băieții.

Concurs de limba franceză pentru perechi (fată + băiat)

Scopul concursului este acela de a încuraja tinerii să se orienteze spre o pregătire universitară și o carieră profesională în domeniul limbii franceze practice și a …(des affairs) unde se utilizează franceza, dar și de a spori procentul de prezență masculină în domeniile în care limba franceză este necesară.