Alte proiecte


Super aventură în programare cu Scratch pentru elevii din Plopana, Rusenii-Răzeși

Șaisprezece elevi defavorizați, dar cu rezultate deosebite la învățătură, din școlile din Plopana și Rusenii-Răzeși (8 fete + 8 băieți, câte 4 în fiecare nivel de studiu) au fost selectați să participe la cursuri de inițiere în programare cu Scratch. Înaintea fiecărei zi de curs, elevii au primit o masă gratuită la universitate; masa a fost plătită de Halcyon Consulting LLC Pearland, Texas, SUA, prin bunăvoința doamnei Gabriela Chiribău, CEO. La sfârșitul activității, elevii au primit un manual Scratch în limba română și un certificat de participare dăruit de editura L&S Soft din București, (infomat?) din amabilitatea domnului director Vlad Tudor. Copiii au primit cadouri oferite de către studenții voluntari și de către Conf. Univ. Dr. Elena Nechita, care au organizat și vizite în campusul universității.


Educație civică: toleranță, multiculturalitate și diversitate

dezbatereDin luna februarie a anului 2014 am organizat câteva întâlniri și seminarii pe teme precum toleranță, interculturalitate și multiculturalitate, diversitate și alte subiecte asemănătoare. Scopul nostru este acela de a convinge adolescenții să accepte oamenii din jurul lor, care sunt diferiți de ei în sensul că sunt adepții altor religii, au altă culoare a pielii, au alte gusturi, au alte opinii politice, sunt mai grași sau mai slabi, sunt buni la sport sau la matematică…


Clubul de informatică

Doisprezece elevi (6 fete și 6 băieți) ai Colegiului Național „Vasile Alecsandri” din Bacău au participat în Octombrie, 2014 la o serie de cursuri gratuite de informatică, organizate de EduSoft. Participanții erau cei mai buni elevi la informatică din clasele a X-a și a XI-a ale liceului. Domnul Bogdan Pătruț i-a inițiat pe cei 12 elevi în domeniul programării vizuale, folosind mediul de programare Visual Basic. Sub îndrumarea sa, elevii au dezvoltat diferite jocuri sau alte aplicații, dintre care puteți găsi câteva AICI.


Curs de Scratch pentru elevi și profesori

În mai, 2013, domnul Bogdan Pătruț (EduSoft) a organizat un curs gratuit de Scratch pentru elevi și profesori. După o introducere despre sprites and costumes, au urmat filme și animații, evenimente și structuri de control. Cursul a continuat cu lecţii despre definirea de blocuri proprii ale programatorilor şi chiar cu noţiuni de recursivitate.


Introducere în programare cu Scratch la Buhuși

Buhusi5În februarie 2015 am ținut câteva lecții cu elevii de la liceul „Ion Borcea” din Buhuși, județul Bacău.

Astfel, i-am introdus pe aceștia în programarea vizuală cu Scratch, iar lor le-a plăcut cursul nostru. Elevii au fost încântați să învețe în acest mediu de programare nou și foarte interesant.


Scratch cu copiii din Botești și Barticești

scratch_bannerPe 16 aprilie am făcut o pauză de la vacanța de vară pentru elevii Școlii Barticești din comuna Botești, județul Neamț. Însă lor le-a plăcut! A fost primul contact pe care acești copii minunați l-au avut cu programarea Scratch. Și s-au descurcat foarte bine!


Tineri jurnaliști

cropped-paula_novix.jpgDin data de 14 Noiembrie, 2011, am încurajat studenții să publice articole în ziarul local al municipiului Bacău, „Deșteptarea”. Am coordonat secțiunea intitulată „NovixPress”, în cadrul căreia studenții noștri au publicat diverse interviuri, știri, articole etc. Cea mai fructuoasă colaborare a fost cu Paula Elena Rusu.


Tinerii și educația STEM

es8Am organizat un workshop pe tema educației STEM pentru tineri, în cadrul căruia fete foarte frumoase și inteligente, atât din România, cât și din Republica Moldova, au dicutat (împreună cu băieții) despre Applnventor, Scratch sau programarea Visual Studio. Workshop-ul a fost organizat de EduSoft cu susținerea centrului Benefica, între 20 și 24 iunie, 2015. Printre invitați s-au numărat și 3 dintre cele 4 fete din Stefănești, care au câștigat premiul întâi la concursul de aplicații mobile Technovation Challenge, care a avut loc în anul 2014 la San Francisco: Maria Toma, Tatiana Moraru și Mihaela Bîrca.


Write ‘n’ Like

writelike2

Ai o idee ce te frământă? Un gând frumos, o emoţie, o trăire specială, pe care vrei s-o împărtăşeşti? Ai vizitat un loc frumos şi te-a impresionat? Cunoşti un tânăr talentat şi vrei să scrii despre el? Ai o temă de dezbatare şi vrei să argumentezi punctul tău de vedere? Ţi se spune că ai talent la scris? Vrei sa te faci cunoscut(ă)? Write ‘n’ Like este un proiect literare ce încurajează tinerii să se exprime prin scris, neconstrânşi de cerinţele şcolii.


 

Do you believe in our projects? You can help us to develop new educational projects by donating via PayPal.