O experiență turistică de neuitat – Podu’ cu Lanțuri, Bacău

Uneori te plictisești să faci popasuri la hotelurile contemporane în care vrei doar să ajungi mai repede în cameră, să te arunci pe pat și să te scufunzi într-un somn adânc. Câteodată vrei ca pauza de la drum sau vacanța ta să fie cât mai educativă, interesantă și de neuitat.

Complexul hotelier „Podu’ cu lanțuri” îți va satisface așteptările și te va asigura cu o dorință de întoarcere. Acesta se află la ieșirea din Bacău, spre Piatra Neamț, și este un han medieval care te va surprinde chiar și cu cele mai mici detalii. Dacă ești un iubitor al stilului gotic, te afli exact unde trebuie, întrucât hotelul este construit în acest stil, se găsește chiar și o frescă cu imagini din perioada medievală, aceasta fiind pictată de Horia Ghelu. Mai mult decât atât, restaurantul și meniul sunt absolut extraordinare! Imaginează-ți să guști feluri de mâncare servite cu 500 de ani în urmă! Borșul de hasmatuchi, tocineii serviți cu smântână sau berbecuții la rotișor. Cine ar avea curajul să refuze un astfel de prânz?

Complexul constă din mai multe clădiri, acestea reproducând arhitectura din Alsacia și Lorena, de unde vine și denumirea uneia dintre clădiri, Alsacia. Această clădire va avea 14 camere cu teme diferite. Altă clădire se numește Antanta și va fi un spațiu al colaborării internaționale, după cum sugerează și denumirea. Iar, nu în ultimul rând, cea mai mare clădire, care se vede chiar de la stradă, se numește Podu’ cu Lanțuri.

Așadar, dacă vrei să te simți de parcă te-ai născut în epoca medievală, dacă vrei să te întorci acasă cu o experiență unică-n buzunar și dacă vrei să te mai și odihnești cum trebuie, atunci Complexul turistic „Podu’ cu Lanțuri” de la Bacău este alegerea perfectă. Câteodată îți surâde norocul și, pe neașteptate, poți să te trezești cu o vacanță de vis!

Mihaela Guțu