Orășelul Leneș – orășel al copilăriei și bucuriei

Sportacus and Stephanie
Sportacus și Ștefania

Toată lumea, mai cu seamă copiii, au auzit de Orășelul Leneș – un serial pentru copii, creat în Islanda. Personajele din serial sunt Ștefania, Sportacus și Robbie Putrezitul, iar Sportacus (Magnus Scheving) este creatorul acestui serial atât de îndrăgit de copii și nu numai.

Orășelul Leneș reprezintă viața într-un orășel drăguț și promovează un stil de viață sănătos prin lumea colorată prezentată acolo, prin muzică și păpuși, prin comedie și voie bună.

Scopul creării lui este de a motiva copiii să ducă un mod de viață sănătos și de a crește frumoși și voioși, iar părinții din toată lumea au ajuns să aprecieze și ei acest serial, în contextul în care acesta este și scopul lor: de a oferi copiilor o viziune corectă asupra vieții și de a le îmbunătăți sănătatea și creșterea.

Așadar, personajele principale ale filmului sunt:

  • Sportacus

Acesta este un erou agil și totodată un acrobat iscusit. El face mișcări dificile și aterizează în picioare de fiecare dată, așa încât copiii l-au văzut ca pe un model de personalitate, l-au îndrăgit și vor să devină ca el. Este drăguț, binevoitor, foarte tolerant și înțelegător și folosește obiectele din jurul lui într-un mod util, înțelept și neașteptat. Magnus Scheving, actorul care i-a dat viață personajului, este campion la atletism și este pe locul 9 în topul celor mai bogați oameni ai planetei.

  • Ștefania (Stephanie)

 Ea este cea mai bună prietenă a lui Sportacus și este nepoata primarului – o copilă veselă, curioasă, plină de energie și care emană pozitivism. Toți o recunosc după rochița și părul ei roz. Îi place muzica și venind în Orășelul Leneș, îi întâlnește pe locuitorii lui – o mulțime de copii, păpuși și chiar și personaje negative, cum e Robbie Putrezitul. Norocul Ștefaniei este că Sportacus, care locuiește deasupra orășelului este mereu acolo, prezent la datorie și o ajută să abordeze un mod de viață sănătos.

  • Robbie Putrezitul

Bineînțeles, nu poate să existe numai bine, iar Robbie Rotten e un exemplu bun aici, el fiind răufăcătorul din Orășelul Leneș. El este un personaj zgârcit, egoist, leneș, supărăcios și doar uneori simpatic. Acesta iese din vizuina lui doar atunci când încearcă să-l facă pe Sportacus de rușine. Se costumează, își face planuri, dar vigilența lui Sportacus este mai puternică decât orice plan.

Păpușile din serial sunt:

  • Ziggy, un copil blond, de 6 ani, bun la suflet și mereu flămând, visează să devină ca Sportacus;
  • Stingy este un colecționar băgăcios de 8 ani, care îi distrează mult pe ceilalți;
  • Trixie are 8 ani și e o fetiță super-distrată, însă inteligentă, căreia îi place să facă farse;
  • Pixel are 9 ani și îi plac la nebunie jocurile video și tot ceea ce înseamnă tehnologia electronică;
  • Pimarul Milford Ombun (Mayor Milford Meanswell) este primarul Orășelului Leneș și unchiul Ștefaniei și se bucură mult de existența lui Sportacus;
  • Bessie Ocupata (Bessie Busybody) este secretara primarului și își dorește să fie regină în orășel și vrea să fie ca o mamă pentru copiii de acolo, însă nu prea îi reușește.

Într-o altă ordine de idei, serialul se bucură de o maximă popularitate, iar Magnus Scheving a declarat că ideea de a crea un astfel de film i-a venit în momentul în care a realizat că obezitatea în rândul copiilor crește și continuă să crească, la nivel internațional și că nu există niciun program de sănătate pentru copiii cu vârsta curpinsă între 3-6 ani.

Astfel, Orășelul Leneș a devenit un serial apreciat și urmărit atât de copii, cât și de adulți și a ajuns să fie un simbol al sănătății, al modului de viață sănătos, al bucuriei și al copilăriei.

 
 

O emisiune cu Magnus Scheving (în România) puteți urmări aici:

 

Maria Bocicov