Experienţa mea cu ESFALP

În iunie 2013 împreună cu profesoara de limba engleză Galina Botezatu şi cîţiva colegi am aplicat la programul educaţional internaţional ESFALP (European Schools for A Living Planet). Noi am fost repartizaţi în grupuri, am redactat scrisori de motivaţie şi am completat formulare de aplicare la proiect. Peste o lună, spre marea noastră surprindere şi bucurie, am aflat că am fost selectaţi să participăm la ESFALP.

esfalp_olga_1Astfel, în perioada 27 septembrie-2 octombrie 2013 a fost organizat evenimentul de deschidere a programului ESFALP în Ilmitz, Austria, în cadrul căruia am participat la workshopuri cu tematică ecologică, fiind instruiţi cum să planificăm şi să implimentăm un proiect educaţional internaţional.

Ni s-a acordat suma de 230 euro pentru a susţine implementarea proiectului. S-au implicat activ mai mulţi elevi şi profesori din Liceul Teoretic Puhoi, raionul Ialoveni, Republica Moldova, fiind susţinuţi şi de administraţia publică locală.

În iunie 2014 eu şi profesoara de limba engleză, doamna Galina Botezatu am participat la evenimentul final care a fost organizat în Moieciu de Sus, România. Toate echipele participante şi-au împărtăşit cu entuziasm experienţa inedită pe care am obţinut-o în cadrul ESFALP-ului. Ne-am făcut mulţi prieteni din diferite ţări, precum România, Bulgaria, Cehia, Serbia, Austria etc.

esfalp_olga_2

Proiectul a continuat prin implementarea unui alt proiect internaţional ,,Rivers Day’’, care a avut loc la data de 2 octombrie 2014, concomitent în toate şcolile din toate ţările participante în programul ESFALP.

Experienţa fascinantă obţinută în urma implementării acestor proiecte m-a ajutat să am mai mare încredere în forţele proprii, mi-am dezvoltat abilităţile de organizare, comunicare şi relaţionare.

La fel m-a motivat să particip şi la alte concursuri şi programe educaţionale internaţionale precum EduSoft, Education for Population, Edu.Net, Living Rain Forest şi The Queen’s Commonwealth Essay Competition.

Olga Uţica


Publicat

în

,

de către