Nu e uşor să fii femeie şi mamă! 🙂

copilE clar: a fi femeie nu-i ușor… Probabil ați mai auzit de zeci de ori aceeași replică, numai că, dacă ar fi să ne supunem conștiința la un exercițiu de sinceritate, am înțelege cu adevărat câtă profunzime ascund aceste cuvinte. Lăsând la o parte grijile legate de modă, frumusețe sau dietă, ce adesea ne fac să părem superficiale în fața sexului opus, și observând cu atenție că nu doar farmecul feminității noastre captează interesul celor din jur, ci și energia interioară pe care personalitatea noastră o degajă, putem constata cu ușurința că a fi femeie nu înseamnă doar a fi frumoasă, a avea sâni mari, posterior bombat și picioare cât Turnul Eiffel… Dar lucrurile acestea le constați și înveți să ți le însușești realmente abia atunci când atingi pragul desăvârșirii destinului tău, atunci când naști și renaști, când sentimentul regenerării interioare te copleșește odată cu strângerea călduroasă la piept a puiului tău.

[timed-content-client show=”00:15:1500″ hide=”00:40:1500″]Dacă vrei să scriem ceva frumos despre tine sau afacerea ta, contactează-ne aici![/timed-content-client]

Şi da… Am descoperit cum este să fii mamă. Dacă a fi femeie implică, prin definiție, o sumedenie de responsabilități, a fi mamă înseamnă o redefinire a modului de existență, iar orice sfat sau pregătire prealabilă nu poate echivala cu această experiență cotidiană propriu-zisă. A fi mamă înseamnă o activitate care te încarcă și, paradoxal, te consumă… Cum se întâmplă asta? Să începem prin a spune că nu e chiar amuzant să-ți plonjeze mâncare sau orice alt fel de murdărie pe haine sau chiar pe față, să te trezești în toiul nopții în „sirenele” de alarmă ale micuțului, de te miri cum de plămânii unei asemenea mogâldețe emit astfel de rezonanțe, să alăptezi în locuri cât se poate de stânjenitoare… Şi, totuși, o neprețuită pace și bucurie sufletească ți se așterne în suflet cu fiecare zâmbet, gângăveală sau pupic.

Dar ce să faci atunci când bebele necesită atenția și afecțiunea ta deosebită, iar celălalt… copil – mai mare, ce-i drept – mormăie pe la colțuri, ca un motan mofturos, că ai cam uitat să-i fii soție? O viață cât se poate de condimentată, care te constrânge treptat la o puțină economie de timp. De unde am început? Păi să vă spun…aparat-de-gatit-avent-cu-abur-si-blender-6-luniand_355_4 (1)

Sunt soție, deci gătesc, o activitate care, desigur, răpește ore întregi. În plus, sunt mamă, deci gătesc sau măcar încerc să o fac într-un mod sănătos. Alimentația bebelușului meu evoluează și, după zeci de ore de răstălmăcit internetul, am înțeles, în sfârșit, cât de important este pragul de trecere de la alimentația strictă cu laptele matern la cea combinată cu pireuri, care să-i asigure nutrienţii necesari unei creșteri sănătoase. Totul bine și frumos până aici. Micuțul începe să distingă gusturi, să aibă deja pretenții în materie de fructe și legume și totodată să nu-și mai potolească foamea doar din lăpticul matern… Deci, pune-te, mămico, pe făcut pireuri gustoase. Şi asta nu când vrei tu, ci când vrea pruncul tău; aşaaa… cam la miez de noapte. Probabil vă întrebați: ok. Şi unde-i economia de timp? Păi să vedeți… Cum internetul m-a ajutat să găsesc zeci de rețete minunate pentru cel mic, mi-am zis că tot aici pot găsi o soluție pentru a prepara totul mai rapid. Zis și făcut. Pardon! Gândit și făcut… Un nou search și voilà: noul aparat de gătit cu aburi şi blender Philips AVENT. Cum se spune: doi iepuri dintr-un foc.

Ce fierbere în oale!? Ce scurgere a legumelor/fructelor!? Ce pasare cu ustensile de bucătărie dificil de mânuit!? Dragelor, viața mi-a fost ușurată!!! Acum gătesc mult mai curat, sănătos și, cel mai important lucru, mult mai rapid cu ajutorul noii mele achiziții. Şi nu credeți că doar cel mic se bucură de performanțele aparatului, ci acum am timp să-i prepar și soțului meu mult așteptatele sosuri la friptura preferată.

Schimbările mari încep de la lucruri simple. Pas cu pas, ne putem construi o viață de mămici mai ușoară. Profitând de micile beneficii pe care ni le oferă lanțurile de magazine în domeniu, putem economisi timp de valoare pentru familiile noastre.

Adriana Toma


Publicat

în

de către