Noi – parte din univers, Universul – parte din noi

Neputincioși în fața morții, dar plini de curaj în lupta cu ea, aceștia suntem noi oamenii, ființe ce se nasc pentru a învinge întunericul întru lumină.

Soldat solidar

Sensibili la ceea ce se-ntâmplă lângă noi, iar uneori poate prea ocupați să simțim necazurile ce-apasă fruntea celuilalt, ne fixăm pe retină prioritățile noastre și călcăm pe jăratec, pe cioburi de sticlă, uitând că noi suntem parte din univers, iar universul e parte din noi.

Noi nu putem exista solitari, ci doar fiind solidari. Asta e ceea ce ființa umană uită cu desăvârșire uneori. Existăm fiind empatici la dramele sau fericirile aproapelui, pentru că, noi oamenii suntem interconectați, iar rădăcinile ne duc către aceeași strămoși.

Pentru că de cele mai multe uneori universul nu ne-ntreabă dacă vrem sau suntem pregătiți să primim o lovitură grea care să ne zdruncine întreaga ființă. În aceste momente trebuie să fim pregătiți să ne întindem mâinile, făcând un cerc de bunătate, care să ne țină împreună, integri și egali.

Aceasta e calitatea care ne definește ca fiind umani, cea de a fi solidari cu cei pe care soarta i-a lovit greu, mamele care și-au pierdut fiii pe câmpul de luptă, copiii care-și plâng părinții decedați în urma unui accident de mașină sau toți cei care-i plâng tineri nevinovați, morți din cauza unei imprudențe.

Dar, a fi solidar, nu înseamnă doar să trăiești această durere împreună cu ei, ci să luptați împreună pentru niște schimbări, pentru responsabilizarea celor care ar putea să modifice unele lucruri și să anuleze atâtea regrete, lacrimi și păreri de rău.

Ce-ar fi dacă fiecare ne-am interioriza suferința? Oare am mai putea găsi pe un camp pârjolit o frântură de pământ semănat cu speranță?

Nimeni nu ne e străin și nici o suferință din câte ne-a aruncat în suflet universul nu ne e străină, iar gestul Solidaritatede solidaritate ne e strigătul unanim prin care spunem că suntem împreună, ne pasă și suntem de nestrămutat atunci când ne unim forțele.

Într-o lume atât de bulversată, cu fe de fel de orori, de ură, discriminare și războaie, nu ne rămâne decât să fim uniți și să luptăm împreună pentru a face lumea aceasta un loc mai bun și mai primitor.

Dacă am ridica cu toții ochii spre cer, gândinu-ne la Noi ca parte a întregului univers și nu la Noi ca ființe unitare, căutând răspunsuri la întrebările noastre colective, am reuși să găsim răspunsurile ce ne macină ca un vierme flămând.

Semănând și crescând cu grijă în noi această sămânță de bunătate, împreună vom reuși să ne bucură de o grădină înflorită, trăind o veșnică primăvară

Umanitate, trezește-te și luptă pentru aproapele tău, poate cândva, într-un târziu, se va ridica și va lupta și el pentru tine! Nu trece nepăsătoare pe lângă deznădejdea celui cu care-ți împarți cerul și oxigenul.Împreună înseamnă mai puternici, împreună înseamnă mai buni și tot împreună înseamnă solidari.

Noi oamenii suntem asemenea unei păduri tinere, plantate de oameni muncitori, ce se gândesc la viitorul copiilor, viitorul planetei.

Copii în pădureDacă un copac ar fi plantat separat de ceilalți, un vânt năprasnic i-ar rupe tulpina și l-ar pune imediat la pământ, furându-i șansa de a crește un copac viguros și falnic.

Plantați împreună, unii aproape de ceilalți, acel vânt năprasnic i-ar apleca, i-ar îndoi, dar nu i-ar putea rupe, pentru că împreună pot rezista oricărei calamități și vijelii.

La fel e și cu noi oamenii, în momentele de cumpănă, solidarizându-ne, putem reuși să învingem suferința și să luptăm pentru a schimba din temelii mersul lucrurilor și-a pune la zid pe cei vinovați de ele.

A fi solidari, nu înseamnă a urma o mulțime supusă fenomenului de turmă, ci a lupta împreună pentru o cauză nobilă sau pentru dreptate, iar pentru aceasta nu trebuie să uităm că: suntem parte din Univers, iar Universul e parte din noi, împreună ne completăm reciproc.

Cristina Morari


Publicat

în

de către