Mihail Arminia, un tânăr cu reflexe antreprenoriale - Revista EduSoft

Mihail Arminia, un tânăr cu reflexe antreprenoriale

Mihail_Arminia2În ultima perioadă am cunoscut tineri liceeni talentați, cu un caracter frumos, ambițioși și cu o altă viziune asupra viitorului. Tinere vlăstare ale societății, liceenii de la Colegiul Național Vasile Alecsandri demontează concepția eronată a adulților despre generația nouă. Sunt tineri cu aptitudini impresionante, stăruitori în ceea ce fac și cu inițiativă.

Zilele trecute l-am cunoscut pe Mihail Arminia, elev din clasa a XI-a care m-a impresionat atât prin stilul manierat, cât și prin caracterul puternic din spatele unui adolescent. Mihai, așa cum îl știu prietenii, este pasionat de informatică și vrea să urmeze facultatea în același domeniu. Crede că Facultatea de Informatică de la București corespunde așteptărilor sale. A participat ca elev în cadrul Cercului de Informatică EduSoft din Bacău şi a învăţat să programeze în Visual Studio. Ulterior a trecut la dezvoltarea de aplicaţii Android. Îi place să înveţe singur, iar uneori petrece ore în şir, până târziu în noapte, încercând să descifreze tainele programării avansate. Dincolo de pasiunea sa față de tehnologie, Mihai este pasionat de dansul popular.

miail_arminia 3Relația sa cu muzica populară a început în clasa a VII-a, când, într-o zi ca oricare alta, lui și celorlalți colegi li s-a propus să urmeze câteva ore de inițiere în dansul popular. A mers o dată, de două ori, până ce, subtil și discret, dansul popular i-a pătruns în sânge. Timp de un an de zile a participat la numeroase spectacole alături de ansamblul Ciucurelul.

Ulterior, începând din clasa a VIII-a a început o colaborare cu ansamblul Plaiuri Băcăuane. Se regăsește în coregrafia populară și îi place acest gen de dans specific plaiurilor mioritice.

mihail_arminia

Cum Bacalaureatul bate la ușă, iar admiterea la Facultatea din București este la câțiva pași de el, Mihai a renunțat pentru o vreme la pasiunea sa pentru a oferi studiului întreaga atenție de care are nevoie și pentru a atinge obiectivele propuse.

Este o fire ambițioasă, dacă își propune să realizeze un proiect nu se dă bătut până ce nu reușește, chiar dacă asta înseamnă nopți nedormite și mai puțin timp liber pentru a ieși cu prietenii. Îşi propune să ajungă un antreprenor în domeniul IT şi ştie că, deşi tehnologia va evolua, anumite principii şi deprinderi pe care le capeţi în timpul anilor de liceu te vor ajuta să deschizi o afacere mai târziu.

Un viitor om de succes!

Mihaela – Ștefania Puțeanu