Mărturisire despre concursul de limba franceză

Ștefan Ceparu, câștigătorul (alături de Mădălina Comoraşu) premiului I la prima ediție a concursului de limba franceză „Parler et faire des affaires en paires” ne-a trimis următoarea mărturisire:

fra_c„Pentru mine concursul a fost o oportunitate minunată de a-mi dezvolta abilitățile de comunicare în limba franceză. Atât lucrul în echipă, elaborarea articolului de presă, cât și susținerea prezentărilor au reprezentat o constantă provocare pentru mine. Astfel, a trebuit să fiu mereu atent la mesajul transmis și la felul în care va fi acesta perceput de interlocutori. De asemenea, am luat contact cu termeni de specialitate din limba franceză aparținând domeniului construcțiilor, al sportului sau IT.

Concursul s-a desfășurat după reguli moderne și foarte interesante, fiind permisă atât utilizarea internetului cât și a dicționarelor, ca mijloace menite să vinăîn ajutorul participanților. Astfel, având chiar și întreg internetul la dispoziție, pregătirea subiectului de concurs s-a dovedit o muncă la fel de grea ca și atunci când este interzisă utilizarea oricărui alt mijloc educațional, deoarece a fost necesar să verificăm informațiile oferite de diferite pagini web, pentru a fi considerate de noi, participanții, autentice. Recomand oricărui vorbitor de limba franceză participarea la acest concurs. Nu este doar un câștig în materie de franceză, dar și în materie de comunicare!”

Nu cu mult timp în urmă, Andreea Tiliban ne-a trimis și ea mărturisirea ei, pe care o puteți citi aici. De asemenea, despre acest concurs s-a vorbit şi în cotidianul „Deşteptarea”.