Karlie Kloss – bursa pentru fete Kode with Karlie

Karlie-Kloss-Walk-at-the-2012-Fall-Winter-Paco-Rabanne-Show-01Karlie Kloss în parteneriat cu Flatiron School a creat bursa KodeWithKarlie, care oferă pentru 20 de fete cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani, școlarizarea gratuită la cursul de Introducere în Inginerie Software la Flatiron Pre-College Academy.

Deși este un celebru model american, care în perioada 2013-2015 a fost unul dintre „Îngerii” Victoria’s Secret, nu a neglijat nici pasiunea pentru programare: „Nu contează dacă ești model sau elev de liceu, înțelegerea programării este importantă pentru că este limba care conduce lumea noastră! Femeile tinere modelează lumea în care trăim și programarea reprezintă un instrument pentru noi pentru a continua să avem un cuvânt de spus în viitorul nostru. Trăim într-o perioadă în care tehnologia schimbă totul – de la cum ne distrăm, la modul în care interacționăm cu prietenii și familiile noastre. Oricine poate contribui la construirea unui viitor mai bun, doar învățând programare.” 


În cele două săptămâni de program, fetele vor învăța să exploreze conceptele de inginerie software cu ajutorul Ruby, care este un limbaj de programare accesibil, folosit pentru aplicații precum Twitter, sau cu ajutorul intrumentelor folosite în programare în companii precum The New York Times, Kickstarter și Etsy. Toate înscrierile vor fi evaluate pe baza prezentărilor video, în care participantele prezintă motivele pentru care doresc să învețe cum să programeze.

Un alt model, Lyndsey Scott, care a devenit primul model afro-american ce a defilat în timpul Săptămânii Modei pentru Calvin Klein, a revenit la dragostea ei pentru tehnologie și își dedică o parte din timp pentru programarea aplicațiilor iOS, multe dintre ele disponibile pe Apple App Store.

Lyndsey Scott a fost nominalizată recent una dintre cele 100 de Femei ale Anului în UK de revista Elle UK, iar de curând s-a alăturat prestigioaselor echipe de la raywenderlich.com și code.org pentru care a făcut tutoriale video destinate copiilor, alături de Bill Gates și Mark Zuckerberg, în cadrul proiectului Ora de Cod (Hour of Code).

Daniela Anei


Publicat

în

,

de către