Îți place aventura? Drumețiile sunt hobby-ul perfect pentru tine!

Ești o persoană pasionată de aventură și mereu în căutare de noi experiențe? Atunci răspunsul la întrebarea: ,,Ce ar trebui să fac cu timpul meu liber?” este: ,,Apucă-te de drumeții!”. Drumețiile ne fac să renunțăm la viața sedentară și monotonă și să alegem să ducem o viață sănătoasă și plină de experiențe noi  care ne vor da o satisfacție imensă.

Care sunt beneficiile drumețiilor? Află mai jos.

Sănătate

În primul rând, ar trebui să luăm în considerare beneficiile pe care le au drumețiile asupra sănătății noastre. Îți propui în fiecare vineri să mergi de luni la sală, dar nu vrei să stai în fiecare zi o oră-două în aceeași încăpere în care să te simți stresat de un antrenor sau să te doară capul de la lumina artificială? Te-ai săturat de același tip de exerciții în fiecare zi? Ei bine, există o alternativă: drumețiile.

Drumețiile reprezintă un exercițiu fizic extrem de bun prin care putem îmbina utilul cu plăcutul. Vizităm și descoperim locuri și oameni noi, în timp ce ne îngrijim de condiția noastră fizică. Este o variantă excelentă de a ne tonifia mușchii din tot corpul.  Chiar mai mult decât atât, s-a constatat că această activitate ajută la previnerea și controlul diabetului, deoarece în timpul exercițiului fizic pe care îl facem în timpul drumețiilor ne scade nivelul de zahăr din sânge.

De asemenea, persoanele care merg regulat în drumeții nu sunt atât de predispuse la boli de inimă. Acest lucru se întâmplă pentru că drumețiile duc la scăderea presiunii arteriale și a nivelului de colesterol. Drumețiile sunt modalitate perfectă prin care putem evada o perioadă din aglomerația și zumzetul de care suntem înconjurați în fiecare zi. Luăm o pauză de la fumul de mașini pe care îl inhalăm în fiecare zi.

Psihic

Te-ai simțit vreodată copleșit de nenumăratele sarcini pe care trebuie să le duci la îndeplinire însă nu ai timp? Ți se pare că nu mai poți scăpa de stresul care crește din ce în ce mai mult în fiecare zi? Ți-ai dori să iei o pauză de la programul monoton serviciu-acasă? Vrei să uiți de toate problemele și nu știi cum? Mergi acasă, ia un rucsac, pune în el lucrurile necesare pentru o drumeție și pornește la drum!

Ai observat că oamenii care merg des în drumeții sunt mult mai relaxați și mult mai optimiști? Acest lucru se datorează faptului că drumețiile ajută la scaderea riscului oamenilor de a intra în depresie. Studiile arată că drumețiile ajută la scăderea nivelului de stres și de anxietate resimțite în ultima vreme de un număr din ce în ce mai mare de persoane. Prin drumeții ne rupem de toate problemele și stresul pe care îl resimțim. Lăsăm toate aceste sentimente negative în urmă în timp ce noi explorăm locuri deosebite. Persoanele care au ca hobby drumețiile sunt mult mai fericite și mai echilibrate.

De fiecare dată când mergem într-o drumeție, într-un loc nou, descoperim o altă lume. Cu fiecare loc nou pe care îl explorăm, învățăm ceva despre el, despre oamenii din împrejurimi și chiar despre noi înșine. Cu fiecare drumeție făcută ne dezvoltăm ca persoane. Un loc necunoscut ne pune într-o situație nouă cu care trebuie să ne confruntăm. Ne dezvoltăm capacitatea de a ne adapta la medii și la contexte noi și de a acționa în conformitate cu acestea. Acest lucru ne poate aduce extrem de multe beneficii chiar și în activitățile pe care le desfășurăm în viața de zi cu zi.

Drumețiile – o activitate plăcută cu prietenii

Drumețiile sunt o alegere nemaipomenită dacă dorești să ai parte de o aventură impreună cu prietenii. Este distractiv și vei rămâne cu niște amintiri pe care le vei prețui mereu. Îți place să călătorești și să împărtășești experiențe și povești cu cei mai buni prieteni? Atunci ia-ți prietenii și pornește la drum! Drumețiile sunt o modalitate foarte bună de a lega prietenii sau de a îmbunătăți amicițiile existente deja. Putem așadar spune că drumețiile sunt și o activitate socială. De asemenea, numeroasele „parcuri aventura” prezente peste tot în țară sunt o ocazie minunată de a vă testa limitele fizice și de a vă depăși frica de înălțimi. Acestea sunt perfecte pentru iubitorii de adrenalină!

Parcul Aventura din Gura Humorului

Nu ar trebui să pierdem din vedere și faptul că drumețiile ne fac într-o anumită măsură să luăm o pauză și de la tehnologie. Acesta este și unul dintre cele mai importante beneficii. În zilele noastre cu toții suntem parcă legați de cel puțin un televizor, calculator, laptop sau telefon. Din când în când avem nevoie să ne deconectăm de toată tehnologia și haosul care ne înconjoară.

Fiind o activitate socială prin care ne putem distra cu prietenii, ne va face din ce în ce mai mare plăcere să luăm o pauză de la toate grijile și să pornim în explorarea locurilor noi. Drumețiile sunt un factor foarte important în mărirea nivelului nostru de creativitate. Există un număr considerabil de specialiști care susțin că cu cât petrecem mai mult timp în aer liber, cu atât capacitatea noastră de a rezolva anumite probleme într-un mod mai creativ crește. Acest lucru se datorează probabil și faptului că ieșim din această bulă tehnologică în care ne aflăm. S-a constatat, de asemenea, că în general suntem mult mai creativi atunci când ne deplasăm decât atunci când stăm în majoritatea timpului pe scaun la o masă.

Așadar, nu mai sta pe gânduri! Sună-ți prietenii, fă-ți bagajul, ia-ți aparatul foto și porniți la drum!


Publicat

în

de către