Gruparea europeană de dezvoltare teritorială

man-76202_640Gruparea europeană de cooperare teritorială a fost constituită în 1990, având scopul de a monitoriza activitățile de implementare și de dezvoltare a proiectelor realizate în cadrul cooperării europene. Această conferință anuală urmărește strategii de dezvoltare transfrontalieră, transnațională și interregională fiind implicate toate țările membre din Uniunea Europeană, urmărind implementarea unor proiecte de dezvoltare  până în anul 2020. Gruparea este alcătuită din membrii Comitetelor regionale, care au rolul de a dezbate strategiile de dezvoltare a administrației locale și regionale, pe care le propun Comisia Europeană, Parlamentul și Consiliul European.

Anul acesta conferința va fi găzduită de Camera de Comerț, o instituție publică specializată pe sectoarele de business locale și regionale. Pe 15 septembrie reprezentanții statelor membre UE se vor reuni la Luxemburg pentru a discuta despre proiectele finanțate de Uniune. Întâlnirea va analiza modul în care au fost puse în aplicare proiectele demarate în anii trecuți, dar și noi perspective pentru finalul anului 2015 și începutul anului 2016. Sunt urmărite interesele fiecărui stat membru în dezvoltarea sistemului educațional, al sănătății, ocuparea forțelor de muncă, având scopul de a realiza o întregire regională în cadrul UE.

Anul acesta, în cadrul împlinirii a 25 de ani de existență a Programului Interreg, vor fi prezentate cele mai eficiente proiecte demarate în anii anteriori, care au avut un efect pozitiv asupra dezvoltării interregionale. Vor fi prezentate în cadrul acestor dezbateri interactive proiectele care au avut un puternic impact asupra cooperării teritoriale Interregionale.

Mihaela – Ștefania Puțeanu

 


Publicat

în

de către