Frumusețea vine din interior

lipstick-791761_1280Într-o lume  în care stereotipurile și-au făcut loc tot mai intens printre noi, e absolut normal ca tinerii să fie neîncrezători în legătură cu fizicul lor.

Tinerii din ziua de azi își tot pun întrebări de genul:  Oare sunt suficient de atrăgător/atrăgătoare? Oare arăt destul de bine? Oare sunt frumos/frumoasă? Unii sunt mulțumiți de ceea ce văd în oglindă, dar acestea sunt cazuri rare, pentru că de obicei, tinerii și nu numai, nu sunt mulțumiți de felul cum arată și tot continuă să mai schimbe câte ceva la ei. Apoi, mai sunt și cei foarte nemulțumiți de ei, care cred că insuccesul lor în viață se datorează faptului că natura i-a înzestrat mai puțin în ceea ce privește frumusețea.

Ei bine, aflați că nu e așa. Nu contează cât de frumos te crezi, sau cât de urât crezi că pari, în realitate lucrurile stau altfel. Urâțenia nu există în realitate, ci în creierul nostru; și este o urâțenie invocată, închipuită, creată de părerile lumii și de prejudecăți.

 Fiecare om e frumos în felul lui, fiecare are trăsături unice, caracteristici și aptitudini diverse, care-l deosebește pe individ de restul lumii. Simplitatea e frumoasă și naturalețea la fel, iar noi, oamenii trebuie să înțelegem că nu există perfecțiune, există doar perfecțiunea din spatele imperfecțiunii, care poate fi văzută doar prin ochii celui ce privește dincolo de aparențe. Cert este că oamenii cei mai frumoși sunt cei pe care-i  iubim și în pofida tuturor defectelor pe care le pot avea, ei sunt perfecți în ochii noștri.

Frumusețea nu înseamnă 90-60-90, forme perfecte sau numărul de kilograme de pe cântarul tău. Frumusețea înseamnă ceva simplu, dar demn de admirat, înseamnă naturalețe și îngrijire; frumusețea e o stare de spirit, una care aduce bucurie celor din jur. Frumusețea înseamnă să oferi bunătate; să ai mâini care mângâie cu grijă, ochi care privesc cu afecțiune și buze care sărută cu sinceritate. Frumusețea înseamnă să fii tu, exact așa cum ești și să fii mulțumit de tine, de felul tău de a fi, de tot ce ai și tot ce n-ai. Cu alte cuvinte, cred în frumusețea cea care vine dinăuntru, ca dintr-un izvor nesecat; cred în frumusețea sufletului, pentru că ea este cea care contează cu adevărat. Frumusețea exterioară bucură ochiul, e adevărat, dar e trecătoare, iar cea interioară bucură sufletul și e veșnic înfloritoare. Tot timpul, toată grijă și atenția ar trebui îndreptate spre frumusețea interioară, pentru că sufletul e unica avere pe care o luăm cu noi.  Așadar, tot ce trebuie să schimbăm la noi nu are legătură cu exteriorul, iar cei care cred asta, nu știu ce înseamnă să fii frumos cu adevărat, frumos la suflet, frumusețe care din păcate, e tot mai rar întâlnită.

Fete și băieți, femei și bărbați, iubiți-vă pe voi înșivă, ca să fiți iubiți de alții, acceptați-vă așa cum sunteți, cu tot cu calități și defecte. Tot ce aveți și tot ce sunteți, vă definește. Sunteți frumoși, sunteți unici, sunteți irepetabili, sunteți atrăgători prin valorile pe care le promovați. Sunteți frumoși! Și repetați-vă acest lucru zilnic.

Cred, cu tărie, că pe acest pământ plin de fețe care mai de care, nu există om perfect, nu există om frumos sau om urât și nu există nicio clasificare de acest gen; există oameni diferiți, dar care merită iubiți. Nu uitați, la finalul unei zile, nu vă veți aminti de omul cu cel mai frumos chip, ci de omul cu cel mai frumos suflet, iar frumusețea exterioară înseamnă nimic, dacă nu e completată de cea interioară…

Maria Bocicov


Publicat

în

de către