Festivalul Dilema Veche

Festivalul Dilema Veche a fost cotat de juriul de la Europe for Festivals, Festivals for Europe (autoritate coordonată de Comisia Europeană) ca fiind unul dintre cele mai grandioase festivaluri din Europa.

festival_dilema_veche_2015

Anul acesta festivalul se va desfășura în perioada 21 – 23 august la Alba Iulia. Iubitorii de cultură sunt așteptați în cele trei zile să participe la dezbateri pe diverse teme culturale, reprezentații artistice și nu numai. Evenimentul organizat de revista culturală cu același nume este singurul de acest gen din România.

Sărbătoarea culturii debutează cu o dezbatere care aduce în fața publicului trei mari personalități ale literaturii române de actualitate: Gabriel Liiceanu, Horia-Roman Patapievici, Andrei Pleșu. Abordând mottoul pascalian ,,Cele mai nerezonabile lucruri din lume devin cele mai rezonabile din pricina dereglării oamenilor”, cei trei vectori ai literaturii vor aborda  și neajunsurile cotidiene, rolul artei în societate și care sunt dereglările dintre cultură și viața de zi cu zi.

festivalul-dilema-veche-2014Dacă anul trecut festivalul a fost deschis pe vibrațiile muzicii scoțiene, anul acesta cei prezenți vor fi ademeniți în mijlocul evenimentului de Emy Drăgoi și o trupă de acordeoniști. Muzica de calitate se va resimți pe toată perioada festivalului, spectatorii putând asculta Wolfgang Amadeus Mozart, György Ligeti, Béla Bartók, Antonin Dvorak, piese interpretate de Alexandra Bobeico la vioară, Christian Naș și Răzvan Popovici la violă.

Iubitorii de muzică folk vor putea asista la un concert inedit ce îl aduce în fața publicului pe nimeni altul decât îndrăgitul Nicu Alifantis. Festivalul va fi animat de o paletă diversificată de stiluri muzicale – jazz, tango, muzică populară etc.  Vor avea loc proiecții de film, investigații jurnalistice, lecturi publice, expoziții grafice și multe alte momente artistice care vor împleti rafinamentul cu subiectele de actualitate. Se preconizează un impetuos festival în inima Cetății Alba Iulia, fiind așteptați toți cei care își doresc un momente respiro în forfota secolului al XXI-lea.

Echipa EduSoft va fi prezentă la acest eveniment grandios și vă va împărtăși toate detaliile care vor încununa festivalul de la Alba Iulia. 

Mihaela – Ștefania Puțeanu