Expo Milano - expoziție a viitorului - Revista EduSoft

Expo Milano – expoziție a viitorului

Secolul al XXI-lea se confruntă cu grave dezechilibre sociale ce afectează viață fiecăruia dintre noi. Una dintre problemele acute ale societății este sănătatea globală, reflectată în calitatea mâncării de zi cu zi. În fiecare an se organizează în cadrul Uniunii Europene o expoziție ce are în vedere alimentația populației. Anul acesta Expoziția Universală, Expo Milano, este organizată în Italia și se desfășoară începând cu 1 mai și finalizându-se în luna octombrie. Timp de șase luni, cele 140 de țări participante vor aduce în atenția autorităților cele mai bune tehnologii, eleborate în vederea găsirii unei soluții eficiente de a garanta sănătatea și siguranța alimentară și o suficientă hrană pentru toată lumea. Din cauza încălzirii globale, tot mai multe state se confruntă cu insuficiența alimentară. Astfel, sunt urmărite soluții de aprovizionare alimentară, dar și dezvoltarea unor tehnologii în vederea protejării planetei.

Expoziția Hrănirea planetei, Energie pentru viață se va desfășura pe o întindere de 1,1 milioane de metri pătrați și va avea porțile deschise pentru toți ce care sunt interesați de sănătatea planetei. Această perioadă reprezintă un schimb de opinii și remedii pe tema alimentației. Totodată este urmărită încurajarea creativității statelor participante și demararea unor proiecte care să nu pericliteze sănătatea populației. Anul acesta Expo Milano se va desfășura urmărind o gamă diversificată de teme (dezvoltarea agriculturii, cercetare științifică, industrie, sănătate, mediul înconjurător și energie), dar care converg în același scop: cheia  protejarea vieții.

Complexitatea acestei conferințe urmărește securitatea alimentație globale și importanța nutriției, într-o perioadă în care rata mortalității este în ascensiune din cauza obiceiuri nutriționale greșite.

Mihaela – Ștefania Puțeanu