Despre storytelling

Storytelling-ul este un proces esențial de comunicare umană, prin intermediul căruia se transmit informații, valori și învățăminte între generații. Acesta a evoluat de-a lungul istoriei umane, în urma nevoii de a povesti despre experiențele și descoperirile noastre, prin intermediul unui model coerent și ușor de urmărit.

Despre povestea în sine, aceasta poate fi văzută ca un model al procesului de înțelegere a realității. Ea reconstituie traseul pe care mintea umană îl parcurge de la necunoaștere la înțelegere, astfel oferind auditoriului o imagine clară și coerentă despre evenimente sau situații. Acest lucru este posibil prin prisma structurii poveștii, care începe cu introducerea personajelor și a situației, continuă cu descrierea acțiunilor și a evenimentelor, și se termină cu rezolvarea problemei sau cu înțelegerea unei lecții.

Storytelling-ul devine astfel un proces de transmitere a experienței de la povestitor către auditoriu. Acesta permite auditorului să simtă empatie față de personajele din poveste și să înțeleagă lecțiile sau valorile transmise prin intermediul acesteia. De asemenea, storytelling-ul poate fi utilizat pentru a susține o anumită perspectivă sau opinie, prin intermediul unei povești captivante și emotionale, care poate convinge auditoriul să adopte aceeași perspectivă.

În concluzie, storytelling-ul este un proces esențial de transmitere a informațiilor, valorilor și învățămintelor între generații. Acesta funcționează prin intermediul poveștii, care poate fi văzută ca un model al procesului de înțelegere a realității. Prin această transmisie a experienței, storytelling-ul poate fi utilizat pentru a educa, a convinge și a inspira auditoriul.

Sînică Vrânceanu


Publicat

în

,

de către

Etichete: