Cursuri de limba spaniolă

Gabriela Tăbăcaru și Ana Patraşcu au participat în luna iulie, la Iaşi, la cursuri de limba spaniolă, organizate de Centrul Cultural al Americii Latine și al Caraibelor din Iași (Centro Cultural de América Latina y el Caribe de Iasi), director Jorge Ernesto González Contreras.

Acest fapt le-a oferit oportunitatea de a-și putea îmbunătăți cunoștințele de limba spaniolă, ajungând astfel la un nivel de performanță ridicat. Cursurile s-au desfășurat pe o perioadă de 15 zile, fiind susținute de doamna profesoară Claudia Bizdigă.

Pe lângă cursurile propriu-zise, Gabriela și Ana au vizitat diferite muzee din municipiul și județul Iași, au participat la activități culturale din acea perioadă și au discutat cu diferiți tineri pe teme de dezvoltare personală și activitățile desfășurate de EduSoft.

Experiența acumulată de Gabriela și Ana va fi împărtășită în cursul lunii septembrie în cadrul unui workshop pe care îl vom găzdui.

20150724_173342În cadrul EduSoft, Gabriela Tăbăcaru este responsabilă și de activitatea redacțională, ocupându-se de editarea și publicarea revistei academice BRAIN – Broad Research in Artificial Intelligence and Neuroscience, http://brain.edusoft.ro

Scopul acestei reviste este de a crea legături între cercetători din domenii aparent diferite ale științei, dar care au toate legătură cu studiul creierului și al funcțiilor acestuia, dar și cu emularea funcțiilor cerebrale în sisteme software și hardware. Astfel, revista „BRAIN – Broad Research in Artificial Intelligence and Neuroscience” este o colectie de studii interdisciplinare (neurostiinta, informatica, stiinte cognitive, psihologie, lingvistica etc.).

Volumul din anul 2014 al revistei BRAIN poate fi găsit aici, iar pentru volumul următor (2015) sunt așteptate articole spre publicare până la data de 15 septembrie 2015. De asemenea, EduSoft editează și alte două reviste academice:

BRAND – Broad Research in Accounting, Negotiation, and Distribution,

http://brand.edusoft.ro

și

LiBRI – Linguistic and Literary Broad Research and Innovation,

http://libri.edusoft.ro


by

Tags: