Cătălina Budurin – Cum mi-am petrecut vacanța în Italia

Cătălina Budurin este voluntara noastră din echipa EduSoft din Ştefăneşti, Raionul Floreşti, Republica Moldova. Ea realizează lecţii video de astronomie pentru copii, dar a ajutat şi la predarea programării pentru elevii de gimnaziu din satul ei, folosind mediul Scratch. Cătălina este o edusoftistă ambiţioasă, o fire veselă, face cu pasiune ceea ce face şi crede că educaţia este un bun de mare preţ.

În vara lui 2015 a avut posibilitatea să viziteze Roma, alături de părinţii ei, iar mai jos ne împărtăşeşte din impresiile sale.

Italia – o țară extraordinară cu o istorie bogată, în care m-am îndrăgostit de când am pășit pentru prima oară, cu doi ani în urmă pe acele meleaguri. Sunt extrem de încântată că am avut această posibilitate și sper să mai merg acolo.

Nu atât de mult conta pentru mine ce era în jur, pentru că cel mai important lucru se afla chiar alături de mine, sursa mea de energie zilnică, un soare cu o putere supranaturală ce mă lumina și mă încălzea necontenit- scumpa și draga mea familie (mama, tata și sora). Mă simțeam cel mai fericit și împlinit om din lume.

Catalina Budurin

Poate, citind acest articol, vă întrebați de ce nu eram atât de cointeresată de ceea ce mă înconjura? Răspunsul este că părinții mei pleacă periodic la muncă în străinătate și nu-i văd o bucată bună de timp, de aceea simt nevoia să îi am mereu alături și să nu pierd nici o clipă în zadar.

Revenindu-mi după starea de melancolie în care mă aflasem ceva timp, mi-am dat seama ce frumusețe mă înconjoară și câte locuri mă așteaptă în vizită. Aș vrea să menționez, nu în ultimul rând, bunătatea și ospitalitatea oamenilor de acolo, care, cu toate că nu sunt un popor sărac, se comportă destul de simplu, ei pun accentul în prim plan pe sănătate, ducând un mod de viață, din punctul meu de vedere, destul de interesant.

colosseum

Am fost plăcut uimită, ba chiar am fost fericită să mă văd pe malul Mării Tiraniene, spre care mă deplasam cu trenul, timp de 15 minute, deoarece se afla în apropierea casei. Mergeam zilnic și mă simțeam atât de fericită și relaxată.

Roma, capitala Italiei, are o istorie destul de complexă, care este păstrată cu sfințenie, ceea ce atrage turiștii. Astfel, zilnic vin mii de turiști să admire aceste frumuseți și să se cufunde în acele timpuri străvechi. Am vizitat cu o mare fascinație și admirație Colosseumul, o minune a lumii antice. Am fost foarte încântată când am văzut pentru prima oară această minunată construcție și toate celelalte clădiri pe care arheologii până în prezent le descoperă și încearcă să le mai facă unele lucrări de renovare.

Vaticanul, de asemenea, a fost vizitat de către mine. Acolo este o atmosferă deosebită, o senzație plăcută și de liniște profundă.

Vatican

Ostia Antică, de asemenea, face parte din descoperirile mele frumoase din acest minunat oraș. Această regiune se află în apropierea mării, este un parc aparte unde vin turiștii din toată lumea pentru a vedea descoperirile arheologilor, care, de asemenea, sunt parte componentă a acelui spirit străvechi.

Și acestea nu sunt toate locurile frumoase pe care le puteți vizita și voi în caz că decideți să mergeți în vacanță acolo, aproape la fiecare colț poți da de ceva interesant ce într-adevăr are o importanță supremă. Mă simt împlinită și satisfăcută. Cred că dacă alegeți să mergeți în Italia nu veți rămâne nicicând dezamăgiți!

Cătălina Budurin


Publicat

în

, ,

de către