Cum afli pe ce zonă a programării vrei să activezi. Limbajul de programare ideal pentru începători

Pentru orice novice în programare, specialiștii recomandă limbajul de programare Python. Acesta este considerat limbajul ideal de programare pentru începători dintr-o multitudine de motive, ponind de la sintaxa relativ ușoară și până la faptul că necesită mai puțin cod față de alte limbaje de programare pentru a realiza lucrurile pe care le cerem.

De regulă, după câteva ore de studiu serios, puteți spune că ați deprins sintaxa și vă puteți apuca efectiv de treabă. Ce puteți face cu Python? Aplicațiile sunt practic nelimitate, dar le vom aminti doar pe cele mai importante.

Limbajul de programare poate fi folosit pentru a găsi vulnerabilitățile dintr-o rețea pentru a le elimina apoi prin măsuri potrivite de protecție. De asemenea, prin intermediul acestuia pot fi testate modulele software care urmează să fie lansate pe piață, astfel încât să se verifice dacă funcționează corect.

Nu în ultimul rând, Python poate fi folosit pentru a crea meniuri interactive pentru diferite programe și este o unealtă utilă pentru programarea senzorilor și sistemelor de securitate din industria automotive.

Python poate fi însă doar începutul. Pasionații de mașini care vor să contribuie la dezvoltarea computerului de bord, se pot concentra pe învățarea limbajelor de programare C sau C++.

Cei care fac programare pentru a-și deschide propriul startup, pot opta pentru HTML, CSS și JS. Începeți ușor, cu noțiunile de bază, iar apoi le aprofundați, implicându-vă în proiecte personale, unde puteți crea programe extrem de complexe. Dacă doriți să creați aplicații pe mobil, limbajul de programare potrivit este Java.

Important este să deprindeți bine baza programării, iar acest lucru îl puteți face cel mai bine învățând de la profesioniști, care vă vor lămuri și în privința domeniului pe care doriți ulterior să activați.