Copilăria - Revista EduSoft

Copilăria

Copilăriacea mai frumoasă perioadă a vieții, învăluită de un farmec deosebit și dulce precum mierea albinilor. Momente in care poți zîmbi din toată inima simțindu-te fericit(ă), fără griji și nevoi, să te joci ore în șir alături de prietenii în compania cărora totul în jur îți surâde și cu care mai faci cîte o năzbâtie pentru care părinții te mai dojenesc din când în când, însă e de ajuns doar o singură privire ce le înmoaie inima și tristeţea lor dispare, clipe unice în care viața îţi arată cele mai frumoase laturi ale sale, mergând alături sentimente extraordinare, cu o stare sentimentală şi de spirit absolut diferită şi deosebită – iată acestea sunt caracteristicile de bază ale copilăriei.

11128291_1599139180337419_413371339_n

A fi copil înseamnă a lua tot de la această perioadă a vieţii, a alege calea spre fericire şi o viaţă mai bună, deoarece bucuria şi fericirea adevărată sunt lucruri într-adevăr preţioase, ce nu se cumpără şi nici nu se vând, ci care pot fi regăsite doar în inimă, fiindcă stă în puterea ta să indici calea spre o viaţă mai puţin primejdioasă, o viaţă fericită.

Aş putea asemăna copilăria cu o floare, cu cea mai frumoasă floare, care trebuie îngrijită şi protejată de pericolele din afară aşa precum o fac părinţii pentru copiii lor, alintându-i şi ferindu-i de pericolele şi obstacolele ce le stau în cale. Astfel, părinţii sunt cei ce joacă rolul principal în creşterea, dezvoltarea şi educarea copiilor, arătându-le ce e rău şi ce e bine, întrucât calea spre fericire include ajutorarea copiilor, din pruncie şi până la pragul vieţii de adult.

Cătălina Budurin