Conferinţe

Începând din 2013 și continuând până în prezent, conferința internațională SMART (Social Media in Academia: Research and Teaching) pune la dispoziție cadre teoretice relevante și cele mai noi cercetări în domeniul social media cu aplicaţii în domeniul educaţional şi politic.

Conferința noastră este esențială pentru profesioniștii care aspiră la o mai bună înțelegere a domeniului social media la diferite niveluri de educație și implicare civică/socială/politică, precum și pentru cercetătorii din ariile e-learning, științele educației, științe politice, new media, științele comunicării și informației și multe altele.

smart-2016

SMART 2016 – Scientific Methods in Academic Research and Teaching, Timisoara, November 17-20, 2016

Smart 2016Metode stiințifice în cercetare academică și predare este o conferință internațională care reunește specialiști în Social Media, Educație, Informatică, Neuroștiințe, Stiinte Cognitive, pentru a crea un mediu propice dezbaterilor referitoare la utilizarea noilor tehnologii și cele mai creative strategii în cercetare, în învățământul superior și în alte domenii.

Până la ediţia din 2016, tema abordată a fost „Social Media în mediul academic: Cercetare și predare”. Edițiile anterioare ale conferinței SMART s-au axat pe înțelegerea modului în care Social Media poate influența pozitiv procesul de învățare sau cercetăre academică.  Mai mult decât atât, a fost subliniat rolul prin care Web 2.0 poate ajuta în sferele de activitate civilă / socială / politică.

Începând cu 2016, SMART își extinde, de asemenea, domeniile de interes pentru cercetarea recentă în educație, fie ea conectată la Social Media sau nu. Beneficiind de experiența în editarea și coordonarea jurnalului academic BRAIN – Broad Research in Artificial Intelligence and Neuroscience (rom. CREIER – Cercetări Ample în Inteligența Artificială și Neuroștiințe) (indexat în Web of Science), am considerat că abordarea unor subiecte legate de Inteligența Artificială, Neuroștiințe sau Științe cognitive este, de asemenea, utilă pentru conferință.

În cadrul conferinței vor fi abordate subiecte de discuție precum:

  1. Social Media pentru Cercetare și Dezvoltare Profesională
  2. Resurse educaționale deschise și Cursuri Online
  3. Puterea politică a Social Media
  4. Rețelele sociale și revolte, proteste si revoluții
  5. Social Media ca instrument pentru publicitate, afaceri etc.
  6. Instrumente de Inteligență Artificială pentru Educație
  7. Sisteme inteligente pentru E-learning
  8. Cercetarea în Neuroștiințe și viitorul educației
  9. Rolul Științelor Cognitive în Educație
  10. Psihologie, Psiholingvistică și Educație
  11. Cercetări recente în Inteligență Artificială, Științe Cognitive, Neuroștiințe.

Link site conferinţa SMART 2016: http://academia.edusoft.ro/conferences/smart-2016-scientific-methods-in-academic-research-and-teaching/


SMART 2015 – Voroneţ (Gura Humorului), Romania, Oct. 30 – Nov. 1, 2015

cropped-banner_edusoft.jpgTema principală a conferinței SMART 2015: Revoluția social media în procesul de predare, în cercetare, în politică și în afaceri.

Secţiuni :
1. Social media pentru îmbunătățirea cursurilor
2. Social media pentru cercetare și dezvoltare profesională
3. Resurse educaționale deschise și cursuri masive online
4. Oraș Smart și date deschise… (Smart city and open data – nu prea știu cum sa traduc asta)
5. Forța politică a social media
6. Rețele sociale și revolte, proteste și revoluții
7. Social media și alegerile
8. Social media drept instrument pentru publicitate, afaceri etc.

SMART 2014 – Timisoara, Romania, Sept. 18-21, 2014

sm2014Printre cursurile plenare: Media politică orizontală 2.0, Social media și participarea cetățenilor, (Learning Analytics –Empowering learners within higher education, Political Communication and Social Media: Revolution or evolution? – nu știu).

Click aici pentru a citi despre această conferință în ziarul Ziua de Vest.

SMART 2013 – Bacau, Romania, June. 7-9, 2013

sm2013Printre cursurile plenare: Educația academică în era culturii digitale, Studiu 2.0 – pedagogie și social media, de la cibernetică la știința cibernetică 2.0 și mai mult, Probleme de educație electronică pentru o dezvoltare sustenabilă în era web, Mediile personale de studiu. Volum cu lucrările conferinței a fost publicat de editura Medimond – Monduzzi, Bologna, Italia, și au fost indexate de Thomson Reuters (Conference Proceedings Citation Index).

“La Conferința Internațională SMART 2014 au participat peste 80 de cercetători, cadre didactice, doctoranzi din 9 țări care au prezentat lucrări privind impactul mediilor sociale în domenii diverse, de la politică și viața publică, publicitate și relații publice la educație. Prezentările invitaților de la universități de prestigiu din Europa, articolele profesorilor, cercetătorilor și doctoranzilor, mesele rotunde și lansările de carte au abordat teme legate de impactul Social Media în învățământ, prin noi pedagogii, tehnologii educaționale, modalități de colaborare și cercetare, dar și în alte domenii, cum ar fi cel politic sau de afaceri.”(http://ziuadevest.ro/actualitate/48949-mediile-sociale-si-zona-academica)