Oaza de sănătate de la Băile Figa, Beclean, Bistrița-Năsăud

Românii au înțeles un lucru: bogățiile minerale moștenite de la natură trebuie valorificate așa cum se cuvine, iar generozitatea lui Dumnezeu se traduce în acea treime din apele termale ale continentului pe care ni le-a dat nouă. Neuitând faptul că Natura ne oferă excepţii pentru fiecare regulă, excepția Transilvaniei este, cu siguranță, Complexul Balnear Băile Figa, Beclean.

Una din aleile Stațiunii

Băile Figa, Beclean, un favor european pentru români

Deja de șapte ani consecutivi, românii din întreaga țară se răsfață, petrecându-și vacanțele pe tărâmurile Transilvaniei. Asta și datorită faptului că din 2010, în Județul Bistrița-Năsăud, în al cărui oraș de reședință, Beclean, localitatea Figa, s-a inaugurat un complex balnear. Acest proiect, finanțat cu ajutorul unor fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, se întinde pe o suprafață de 15 hectare și este construit la o distanță deglijabilă de orașul Beclean – doar 3 km. Zona este una dumnezeiască, datorită pădurilor care înconjoară stațiunea. În ceea ce privește panorama ale cărei peisaje mirobolante impresionează profund, aceasta constituie un motiv aparte pentru a alege destinația dată, când vine vorba de o vacanță memorabilă. Ca un magnet pentru turiștii străini sunt și proprietățile apei sărate, dar și ale nămolului ce constituie o porție de sănătate de neînlocuit.

Vedere din Parcul Balnear

Servicii prestate

Așa cum am mai spus, de șapte ani, zona Beclean reprezintă o atracție deosebită pentru turiști, iar aceștia nu aleg la întâmplare această stațiune. Aici, oamenii au parte de aerul curat pe care pădurea îl oferă gratuit, iar verdeața naturii te face să te simți ca-n palma lui Dumnezeu, mai ales că liniștea este redată de cântecul păsărilor, plescăitul apei și adierea ușoară a vântului.

Pe de o parte, Băile Figa te invită să te relaxezi ca-n rai, iar pe de altă parte – să guști din elixirul care-ți remediază sănătatea corpului și a sufletului. Serviciile puse la dispoziție foarte variate atrag zilnic turiști din toate părțile lumii, cei care aglomerează sfărșiturile de săptămână. Astfel, sub cerul liber, înconjurat de terasele la care se servește din belșugul stațiunii, Bazinul cu apă sărată este străjuit de o mini-plajă de nisip, acolo de unde,pe șezlonguri, este așteptat soarele.

Bazinul de apă dulce

Mini aqua-land

Bazinul cu apă dulce și piscina acoperită a cărei lungime atinge 18 metri, deschisă pe tot parcursul anului, constituie Mini aqua-land, atracția de top pentru copii. Pentru adrenalină și senzații tari, piscina este înconjurată de trei tobogane: Kamikaze, Concurs și Spirala, toate cu înălțimea ce nu depășește 10 metri, elementele dinamice ale acestora asigurând distracția pe cinste a celor mici. Toate acestea sunt amenajata în interiorul unui ambient, numit Clădirea SPA, construită în centrul complexului care mai dispune, de asemenea, de patru jacuzzi, un cabinet medical, o sală de fitness și altele de masaj.

Mini Aqua-Land

Tot la copii,  s-au gândit cei de la Beclean, atunci când au creat un Râu Leneș, mai ales pentru cei care-și doresc să se relaxeze în adevăratl sens al cuvântului. Startul distracției începe, desigur, pe saltelele pneumatice, care le permit să plutească de-a lungul râulețului, cursul căruia parcurge un traseu jucăuș: înconjoară copleșitoarea plajă de nisip, șezlongurile și parcelele acoperite de iarbă.

Microbiștii și cei pasionați de tenis sunt atrași, în mod efectiv, de cele 3 Terenuri pentru sport amenajate cu gazon sintetic. Astfel, toată lumea își petrece timpul în cel mai plăcut mod, iar serile nemaipomenite nu pot fi repetate decât tot aici, la Beclean, încheind ziua pe note perfecte la un picnic, în parcul balnear pe care, pentru a-l admira, design-ul proiectului s-a gândit la montarea de podețe rustice peste un lac de apă dulce, pe malul căruia există băncuțe din lemn destinate persoanelor care preferă un loc mai dosit.

Unul din terenurile de tenis

Cascada, ce grandioasă poate fi uneori căderea.  Valeriu Butulescu

Punctul de belvedere este cel mai apreciat loc din întregul complex balnear. Acesta presupune o cascadă de toată frumusețea, amenajată artifical, iar din acest punct turișii au ocazia să cuprindă cu ochiul ceea ce nu poate fi cuprins cu amândouă mâinile: parcul din brațele pădurilor ce-l înconjoară, iar de sus, acest decor idilic nu-ți dă pace până la viitoarea vacanță.

Belvedere
Cele 3 tobogane
Umbreluțele pentru odihnă

 


Maria Dicusar