Când eram mică mi se părea că mama mea e un magician 🙂

Când eram mică mi se părea că mama mea e un magician iscusit, punea câteva legume într-o cratiță, apoi mai adăuga cine știe ce prafuri magice, câteva picături de iubire și gata, ne umplea farfuriile și burțile cu bucurie și sănătate. Mă tot minunam şi mă întrebam: cum îi reușește să prepare cu atât de puține ingrediente, o masă atât de savuroasă? Secretul era că mama preluase de la bunica o tehnologie veche de a prepara mâncarea la aburi.

mama_magician

Acum, când sunt și eu pusă în fața responsabilității de a mă alimenta corect pe mine și pe cei dragi mie, mă tot gândesc care ar fi cea mai bună modalitate prin care aș putea pregăti bucate cât mai gustoase. Dar, cel mai important, cât mai sănătoase, căci, într-o era în care suntem supuși  riscului de a consuma alimente modificate genetic, saturate cu aditivi alimentari și preparate cu mult ulei, a mânca sănătos a devenit un adevărat  lux.

Cum sunt studentă, timpul este foarte prețios pentru mine, mereu sunt pe fugă, de aceea pun accentul pe prepararea rapidă, dar, bineînțeles, îmi doresc ca alimentele să nu-și piardă din savoarea și sănătatea copilăriei.

Am tot căutat soluții în acest sens, m-am consultat şi cu alte gospodine, nutriţionişti şi am ajuns la concluzia că cea mai sănătoasă masă este cea pregătită la aburi. Pe lângă faptul că e cea mai simplă modalitate de a te alimenta corect, această metodă mai este şi rapidă, şi fără îndoială, cea mai gustoasă.

aparat-de-gatit-avent-cu-abur-si-blender-6-luniand_355_4 (1)După ce am luat decizia să-mi schimb regimul alimentar haotic și să adopt un stil de viață sănătos, cel mai greu mi-a fost să găsesc un prieten de încredere care să-mi satisfacă toate cerințele și preferințele, după lungi căutări, toate dorințele mele au prin viață.

Le-am regăsit cuminți, stând și așteptându-mă într-un singur aparat de gătit cu aburi Philips Avent. Surpriza a fost să obţin chiar mai mult decât mi-aş fi dorit, pentru că acest aparat are şi un blender încorporat.

Sunt mai mult decât mulțumită, după un an de când folosesc acest aparat, viața mea are mai mult gust şi culoare, și la propriu, și la figurat.

Pot să-mi dedic cu încredere timpul orelor, familiei şi serviciului, fără să mă preocup de faptul că după o zi chinuitoare mai am o „povară de dus pe umeri”, adică să mai şi gătesc. Acum merg acasă liniştită, ştiind că mă aşteaptă prietenul meu de încredere, aparatul de gătit cu aburi şi blender Philips Avent care ştie să mă răsfeţe şi să-mi alinte papilele gustative cu arome incredibile.

Ştim cu toţii că legumele înseamnă sănătate curată, iar gătite corespunzător, proprietățile lor se dublează, iar un aparat de gătit cu aburi știe cel mai bine acest lucru. Ceea ce mă impresionează cel mai mult la acest aparat este capacitatea lui de a păstra intacte proprietățile naturale ale alimentelor, dar la fel de bine le evidenţiază parfumul şi textura. E pe bună dreptate aliatul bucătăriei sănătoase şi uşoare. Ştie mai bine decât oricine cum să trateze alimentele, ca nu cumva să le agreseze.

Mă întrebam uneori şi vă întrebaţi cu toţii, cred eu; De ce strămoşii noştri duceau un mod mult mai sănătos de viaţă, nu aveau atât de multe probleme de sănătate ca urmare a unei alimentaţii nesănătoase?  Păi, ca să vezi, vă dau o veste bună, tot printre funcţiile acestui aparat am găsit răspunsul la această întrebare.

Aparatul de gătit la aburi Avent, încorporat cu blender, ştie secretul longevităţii, care stă în vaporii uşori,  nesupuşi la nici o presiune, care nu le diluează sucurile, nu le fărâmă, nu le strica si nu le modifica gusturile, tocmai asta lipseşte alimentaţiei moderne, care ne sufocă cu tot felul de prăjeli şi mese semipreparate.

aparat-de-gatit-avent-cu-abur-si-blender-6-luniand_355_3
Aparat de gătit Avent cu abur şi blender

Din contra, am simţit chiar că le accentuează aromele şi aspectul şi pune în valoare produsele de cea mai bună calitate: legumele, ouăle, peştele, carnea de pasare, toate, foarte proaspete.

Chiar dacă nu credeam că voi fi vreodată la înălţime şi în bucătărie, acum prietenii mei găsesc mereu pretexte să-mi păşească pragul ştiind că-n bucătăria mea susură neîncetat izvorul sănătății şi miroase mereu a legume proaspete, chiar dacă sunt deja gătite.

Acum sunt sigură că voi fi şi eu un magician iscusit în ochii viitorilor mei copiilor, căci, surprizele acestui aparat de gătit au venit în lanţ, dându-mi seama că voi putea să le ofer şi lor un dar minunat, o alimentaţie sănătoasă.

Nu e nimic mai simplu decât să pregăteşti mai întâi fructele, legumele, peştele sau carnea, apoi să ridici şi să răstorni vasul cu legumele pregătite pentru a le amesteca în blender, fără a fi nevoie de a transfera alimentele şi ca rezultat, a obţine un amestec fin, perfect pentru bebeluşi, organismul cărora e dornic să se alimenteze cu sănătate pură.

Pe mine, cel puţin, aparatul de gătit şi blender Philips Avent m-a cucerit pe deplin, am redescoperit arta de a găti şi am asigurat sănătatea familiei mele.

Vă recomand cu toată căldura aparatul de gătit cu aburi Philips Avent, ca să mâncaţi gustos şi sănătos. Cred că nu trebuie să fii Supererou pentru a-ţi face familia și sănătatea să radieze de fericire, trebuie doar să ai aliați cu care să faci o echipă bună.

Diana Popescu


Publicat

în

, , ,

de către