Bucuria de a avea un câine

dog-659856_1280Câinii sunt niște animale de companie foarte drăguțe, inteligente și loiale. Se spune că ei sunt singurele ființe de pe pământ care ne iubesc pe noi mai mult decât se iubesc pe sine. Studiile ștințifice dovedesc că câinii sunt pe primul loc în topul animalelor care înțeleg comunicarea umană.

Aceștia se atașează ușor de oameni și pot fi la fel de ușor dresați, pentru că ei înțeleg din priviri ceea ce vrei să le zici sau ce gândești în acel moment. Nu degeaba se spune că câinele este cel mai bun prieten al omului și, pe bună dreptate; el nu te va părăsi niciodată, atâta timp cât îi oferi atenție, grijă și iubire. Un câine nu te va trăda niciodată, așa cum spune și Alexander Pope:  “Istoria e plină de câini fideli și mai puțin de prieteni fideli. “

Mai jos v-am pregătit 5 motive pentru care merită să avem un câine drept animal de companie:

  1. E drăguț, pufos și îți oferă și ție din energia lui atunci când te joci cu el.
  2. Alungă plictiseala. Te ajută să nu te simți singur, îți ține de companie.
  3. Te protejează. Câinii simt când stăpânii lor sunt în pericol și deseori își sacrifică viețile lor pentru a-și salva stăpânii, dovadă sunt cazurile fără număr în care câinii au salvat oameni de la moarte.
  4. Poți face mișcare cu el prin parc, ca să nu mergi de unul singur; sau poți, pur și simplu să ieși seara la plimbări cu câinele tău, care îți va da o doză de energie, ca de fiecare dată.
  5. Un animal de companie te responsabilizează; având un câine, înveți cum să ai grijă și de altcineva în afară de tine, înveți cum să fii grijuliu și responsabil și aceasta e o lecție bună pentru viitor.

Așadar, dacă vă simțiți singuri sau plictisiți, însă sunteți hotărâți să vă luați un animal de companie, sper că v-am convins să vă luați un câine, pentru că bucuria de a avea un câine e unică. Iar dacă aveți deja unul, iubiți-l și tratați-l cu multă afecțiune și nu uitați că “Banii vor cumpăra un câine bun, dar numai iubirea va face ca el să dea din coadă .” (Richard Friedman)

Maria Bocicov


Publicat

în

, ,

de către