Bridget Jones: „La limita rațiunii”

Având în vedere că am citit prima carte, mi s-a părut normal s-o citesc și pe-a doua. Sunt o fană înrăită a acestui personaj datorită capacității ei de a face față situațiilor ridicole la care este supusă și a talentului ei formidabil de a exagera și de a se comporta exact ca o FEMEIE.

Bridget Jones-La limita rațiunii-Helen Fielding
Bridget Jones – La limita rațiunii – Helen Fielding

În această secundă carte, Bridget îmi confirmă dependența ei față de cărțile de psihologie aplicată. Ea vrea un bărbat. Vrea să știe cum gândesc bărbații și cum ar trebui să acționeze în anumite conjuncturi favorabile dar și nefavorabile.

Adevărul e că am râs mult, pentru că scopul acestei povești este de a stârni o bună dispoziție celor care o citesc. De ce trebuie să citiți această carte? Nu trebuie. Însă nu pierdeți nimic dacă o faceți, ba chiar vă veți distra două zile sau cât vă trebuie ca s-o citiți.

Bridget Jones nu este femeia fatală. Nu este narcisistă, sau egoistă, sau perfectă. Este o femeie normală. Da! Nu va speriați, este complet normală. Are temeri pe care orice femeie le-a avut sau încă le mai are. Nu vreau să scriu mai mult pentru că, dacă ați observat, eu nu vă povestesc cărțile ci vă prezint esențialul. Am să scriu totuși ce recenzii au fost făcute acestei comice povestioare.

„Bridget Jones: La limita rațiunii reușește să fie o carte simplă, dar nu facilă, emoționantă fără să devină siropoasă, o carte <<pentru femei>>, însă una care-i face pe cititorii de sex masculin să radă cu gura până la urechi” – Mirabella

„Cum să nu te indrăgostești de fata asta?” – The New York Times Book Review

„Magnifică! Bridget Jones: La limita rațiunii nu e nimic mai prejos decât Jurnalul lui Bridget Jones” – San Francisco Chronicle

Anca Condurachi


Publicat

în

de către