Books written by Bogdan Patrut and published by Teora - Revista EduSoft

Carti scrise de Bogdan Patrut si publicate de Editura Teora

„Invatati limbajul Pascal in 12 lectii” de Bogdan Patrut, Editura Teora, 1997. Cartea este o monografie care, in ciuda titlului, trateaza in profunzime pascal-250x250teora1problematica algoritmilor, a structurilor de date si a tehnicilor de programare, la un nivel accesibil, dar riguros stiintific. Cartea a fost folosita, ani la rand, ca o carte de referinta in introducerea in programare. Au folosit-o si o folosesc elevii de gimnaziu, de liceu, studentii, profesori si programatorii. S-a vandut in peste 250.000 exemplare din toata tara si strainatate, incepand din 1997, aparand cu doua coperte. A fost reeditata de EduSoft. Este best-seller-ul domnului Bogdan Patrut.

„Aplicatii in C si C++” de Bogdan Patrut, Editura Teora, 1999.

aplicatii.pPornind de la ideea ca poti invata cu usurinta un limbaj de programare daca stii deja altul, am realizat aceasta carte de initiere in limbajele C si C++ prin probleme si exercitii rezolvate si bine comentate. Cei care stiu limbajul Pascal si vor sa treaca la C vor gasi aici un instrument eficient. Cartea cuprinde 115 probleme rezolvate si 400 probleme propuse. Cartea a fost folosita in centrele universitare Bucuresti, Iasi si Bacau de catre studenti si cadre didactice de la facultatile de profil. A aparut cu doua coperte, una verde cu albastru si alta alba. Cartea a reaparut la Editura EduSoft (co-autor Carmen-Violeta Muraru), cu acelasi titlu, dar cu un capitol introductiv si un capitol final, cu mai multe probleme rezolvate si propuse spre rezolvare. Cartea va este oferita gratis mai jos.

[wpfilebase tag=file id=3 /]

„Internet pentru incepatori” de Bogdan Patrut, Editura Teora, 1998. Aceasta carte a fost folosita de multi teora3oameni din Romania ca un prim ghid de initiere in Internet. Inca este de actualitate si din ea se pot afla unele chestiuni mai putin cunoscute despre Internet si istoria sa.

La Editura Teora am publicat 3 manuale de informatica de liceu, pentru profilurile informatica si matematica-teora4teora_manual_gif informatica: „Algoritmi si limbaje de programare (cl. a IX-a)” de Bogdan Patrut, Editura Teora, 1998 (in imagine), „Programarea calculatoarelor (cl. a X-a)” de Bogdan Patrut, Editura Teora, 1998 si „Informatica cl. a IX-a” (coautor Mariana Milosescu, in imagine). Toate volumele s-au vandut ca manuale optionale in toata tara, ultimul fiind manual avizat de minister si vandut in peste 50.000 exemplare.

„Aplicatii in Visual Basic” (de Bogdan Patrut, Editura Teora, 1998) a fost o provocare pentru mine. Am invatat aplicatii_vb_mareVisual Basic si am scris aceasta carte despre Visual Basic, pe masura ce invatam. Aceasta carte a ramas unica pe piata prin varietatea de aplicatii concrete dezvoltate si prezentate concis. Cartea a fost folosita atat de elevi si studenti, cat si de profesori de diferite discipline, cadre militare, ingineri si economisti, de la care am obtinut un feed-back pozitiv, fiind felicitat prin telefoane sau scrisori.

aplicatii-delphi.pLa fel s-a intamplat si cu sora ei, cartea „Aplicatii in Delphi” (de Bogdan Patrut, Editura Teora, 2001), care a tratat subiecte similare, de la jocuri pe calculator, la balante comerciale, de la programe de gastronomie la zodiac-uri, de la generatoare de pagini web la programe de analiza sintactica a frazelor din limba romana.

Din cele doua carti au fost extrase o serie de capitole, rezultand o noua carte, publicata la Editura EduSoft, pe care v-o oferim aici gratis: 20 Aplicatii in Delphi si Visual Basic.

[wpfilebase tag=file id=4 /]