„The Best of me” („Cel mai de preț cadou”) de Nicholas Sparks

the best of meSinceră să fiu nici acum, după ce am terminat de citit cartea, nu-mi dau seama de ce am vrut s-o citesc de fapt. Nu spun că nu a fost o lectură faină, a fost, doar Nicholas Sparks este idolul poveștilor epice de iubire. Însă, ceva nu m-a făcut să fiu super entuziasmată de carte. Ceea ce cumva m-a mirat, deoarece Nicholas Sparks este plăcerea mea vinovată când vine vorba de lectura romanțioasă.

O chestie care m-a deranjat, a fost titlul tradus din engleză în română. În engleză, titlul cărții este „The Best of Me”, ceea ce sună cât de cât ok. Adică, nu mi-e rușine să-mi țin cartea la vedere atunci când sunt undeva. Iar tradus în română, titlul sună cam așa : „Cel mai de preț cadou”. Posibil să fiu nebună, dar chiar urăsc titlul ăsta. Pe lângă faptul că nici nu e tradus cum trebuie, definește cam 10% din carte. Ideea e că se putea traduce altfel. Așa, nimeni n-o să ia în serios cartea asta, care, țin să menționez, este mult mai „delicată” decât pare.

Ce mi-a plăcut? Iubirea pură despre care numai Sparks poate scrie.

Ce nu mi-a plăcut? La un moment dat m-am plictisit și nu mă așteptam la asta.

De ce ar trebui s-o citiți?

Ei bine, gagici! Dacă ați citit și alte cărți de Nicholas Sparks și ați plâns de ați terminat un pachet de șervețele și totuși, vreți mai mult, citiți! Dacă nu, încercați oricum. Nu aveți nimic de pierdut.

Anca Condurachi


Posted

in

by