Alsacia medievală în Bacău

V-ar plăcea să vă plimbaţi printre casele cu flori la ferestre şi balcoane, să vă beţi cafeaua pe un pod cu lanţuri, de la intrarea într-un castel medieval, admirând nuferii lacului? V-ar plăcea să vă opriţi la un han medieval, cu mâncăruri delicioase de acum sute de ani şi cu bere preparată chiar de hangiu?

Un asemenea loc este complexul turistic Podu’ cu lanţuri, unde cavalerii de altădată vor veni acum pe motociclete, în loc de cai, iar domniţele vor fi servite ireproşabil într-o curte interioară, unde există și moară de apă și făclii, armuri și camere splendide în care oaspeţii se vor putea odihni.

Complexul turistic din Bacău are în componenţă mai multe clădiri, o parte din ele reproducând arhitectura din Alsacia şi Lorena, un amestec de eleganţă franţuzească şi spirit practic german. O clădire, cea albastră, se numeşte chiar Alsace şi ea va avea 14 camere cu teme diferite (Alaska, Blue Lagoon, Chefchauen, Boho Chic, Nature etc.)

O altă clădire (cea verde) se numeşte Antanta şi va fi un spaţiu al colaborării şi prieteniei internaţionale, denumirea însăşi a clădirii fiind inspirată de alianţa militară dintre Franţa, Imperiul Britanic şi Imperiul Rus, care a căştigat Primul Război Mondial.

Complexul hotelier respectă stilul gotic în interior, unde se găseşte şi o frescă cu scene dinamice din perioada medievala, creată de pictorul Horia Ghelu.

EduSoft