5 motive de a proteja pădurea

Pădurile – plămânii pământului, se spune. Fără păduri, suntem ca fără de oxigen, deci e foarte important să învățăm să le protejăm, să le îngrijim, să le prețuim, pentru a ne asigura viața pe pământ.

padure_forest

Mai jos, v-am pregătit cinci motive de a proteja pădurea:

1. Pădurea furnizează oxigen pentru toate organismele vii de pe pământ și în același timp, absoarbe bioxidul de carbon, care este atât de nociv pentru sănătate și astfel, contribuie la reducerea poluării.

2. Este o sursă de medicamente și remedii naturale și păcat că nu am învățat, ca oameni, să ne extindem și să învățăm cum să le utilizăm, astfel încât să fie tot în avantajul nostru.

3. Pădurile sunt un loc de relaxare, cu peisaje deosebite, care ne fac să ne simțim mai bine și, de asemenea, care au efect terapeutic asupra psihicului nostru.

4. Pădurile împiedică eroziunile și alunecările de teren și reduce din gravitatea viiturilor.

5. Găzduiește specii de animale, păsări, vegetație deosebit de variată, deci pădurea, cu alte cuvinte, reprezintă un sistem ecologic complex, fără de care multe componente ale planetei s-ar pierde pur și simplu.

padureAșadar, acestea sunt doar câteva din multitudinea de motivele care există în favoarea protejării plămânilor planetei Pământ. Trebuie să învățăm noi și să-i învățăm și pe alții, să protejeze natura, în special pădurile, care ne asigură viața pe pământ. Trebuie să învățăm să prețuim spațiile verzi și să nu avem nevoie de motive exacte pentru a fi buni îngrijitori și protectori ai lor, căci în acest fel ne protejăm pe noi și asigurăm viața și generațiilor următoare.

Maria Bocicov


Publicat

în

,

de către