10 lucruri de făcut în studenție

studentsStudenţia este o perioadă specială în viaţa oricărui om. Se spune că fiecare persoană ar trebui să treacă prin anii de studenție, care te învață multe și în care te maturizezi și îți pui gândurile în ordine. Pe parcursul ei apar o mulţime de oportunităţi, de care dacă profiţi, pot contribui la o dezvoltare personală armonioasă. Este bine să profităm de timpul liber pe care îl avem, chiar dacă o facem cu bani puţini sau chiar şi fără ei. Aşa că am creat o listă cu 10 de lucruri pe care trebuie să le faci până la finalul facultăţii.

1. Cunoaște cât mai mulți oameni

Oamenii pe care îi cunoști în timpul anilor de studenție îți pot deveni prieteni buni cu care să împărtășești bune și rele și mai mult, aceștia îți pot fi prieteni pentru toată viața. Oamenii pe care îi cunoști te învață multe, unii te ajută, alții îți dau lecții de viață…

2. Ieşi la o întâlnire cu cineva cu care în mod normal nu ai ieşi – oferă-i o şansă

Fiecare om merită o șansă și partea bună e că, atunci când ești student, poți face orice îți poftește inima și de ce să nu încerci? Poate e o șansă bună și pentru tine.

3. Citeşte o carte care nu are nicio legatură cu specializarea ta

Învață să acorzi șanse nu numai oamenilor, ci și lucrurilor. Uneori trebuie să ieșim din lumea noastră ca să putem vedea unele lucruri din altă perspectivă, poate mai clar și mai bine.

4. Implică-te în voluntariat

Făcând acest lucru, cu siguranță ai numai de câștigat. Începând cu experiență și până la învățarea de lucruri noi și cunoașterea de oameni speciali și… cu siguranță ai foarte multe lucruri de câștigat.

5. Cunoaște și împrietenește-te cu studenți străini

Această experiență poate fi una foarte frumoasă pentru tine, cunoști oameni noi, diferiți de tine, diferiți de felul în care gândești și acționezi.

6. Du-te cu prietenii sau colegii în vacanțe, excursii, la festivaluri, concerte

Petrece-ți timpul liber în parcuri, în excursii și vacanțe dacă ai cu cine, pentru că așa se leagă prietenii și mai strânse, iar tu vezi locuri noi și te relaxezi alături de gașca ta.

7. Mergi la facultate după o noapte în care nu ai dormit deloc

Fiecare student trebuie să facă asta măcar o dată: să meargă la facultate chiar dacă a petrecut toată noaptea, este o experiență unică și chiar distractivă, atunci când îți amintești de ea.

8. Dormi în aer liber

Ia-ți prietenii, faceți un foc de tabără, dormiți în cort și povestiți, distrați-vă, e unul din cele mai frumoase lucruri pe care le poți face în studenție.

9. Ajută-ţi colegii din primul an care studiază la acelaşi profil ca şi tine, oferindu-le sfaturi

Gândește-te că nu oricine poate oferi o mână de ajutor, iar dacă poți face acest lucru, e genial. Amintește-ți că de la început ți-a fost și ție greu și aveai nevoie de cineva care să te ajute măcar cu un sfat.

10. Fă o schimbare la tine

…care să te detașeze într-un fel de perioada copilăriei și să te facă să te simți un alt om: un om care se bucură de viață, de tinerețe, care e liber și fără obligații și care e student în adevăratul sens al cuvântului.

La final mai adaug că atunci când ești student trebuie să apreciezi micile bucurii ale vieții. Fii optimist și încearcă să te autodepășești. Nu uita că vremurile rele devin lecții de viață, iar vremurile bune – amintiri frumoase.

Maria Bocicov


Publicat

în

, , ,

de către

Etichete: