EduSoft  

  Carti, manuale, auxiliare didactice
  Software educational
  Jocuri didactice, planse didactice

600065 Bacau, str. 9 Mai, nr. 82, sc. C, ap. 13
Tel. 0234/206090, 0729706690, 0723187198
www.edusoft.ro, contact@edusoft.ro

 
   
 
Cautare             
  Subiectul cautarii:
 
Domenii             
  Arta
Stiri                   
  Adresa de mail:
 
Legaturi               

 

 
 

Sangeorz-Bai

Sangeorz-Bai


[Cuprins]

Statiunea balneara

Oras in Judetul Bistrita-Nasaud, la poalele Muntilor Rodnei, pe Somesul Mare, exploarare de marmura, la Cormaia, si dacite.

Sangeorz-Bai

Mentionata ca statiune balneara inca de la sfarsitul sec. XVIII sub numele de Baile Hebe, Sangeorz-Bai s-a dezvoltat continuu si s-a modernizat, dispunand de mari hoteluri si complexe de tratament. Izvoarele minerale de aici, cu ape carbogazeoase, calcice, magneziene, clorurosodice, calcice, folosite in cura interna si sub forma de bai calde in cura externe, sunt recomandate in afectiuni ale tubului digestiv, ale glandelor anexe (tratarea bolilor de stomac si de ficat), bolilor de nutritie. Apa izvorului nr. 6 se imbuteliaza sub numele de Hebe.

Regiunea inconjuratoare

- Valea Tatarului, unde apare o puternica eruptie de bioxid de carbon; - Valea Borcutului, un impresionant monticul de carbonat de calciu, datorat depunerilor de saruri minerale de catre izvoare; - Maieru, localitate rurala, interesanta colectie sateasca de etnografie si arta populara; casa memoriala Liviu Rebreanu; Biserica de peste ape, construita in sec. XVIII, cu mai multe picturi si icoane datand de la ridicarea lacasului; - Anies, localitate rurala, statiune balneoclimatica locala, exploatare de marmura; - Rodna;

Casa populara si port popular

- Sant, localitate rurala, centru etnografic si de arta populara (interioare de locuinta admirabil ornamentate cu tesaturi traditionale locale, port popular specific regiunii, manifestari folclorice interesante - din care se remarca un ceremonial nuptial inedit, desfasurat cu mult fast), case din lemn cu prispe "bornate" de frumosi stalpi sculptati;

Port popular

- Valea Vinului.

Domenii


(C) 1997-2007 Bogdan Patrut

 
   

Copyright(C) 2006 EduSoft. Toate drepturile rezervate.

Cautati cartile noastre si in librariile din Iasi, Bacau, Galati, Buzau, Timisoara, Constanta, Pascani.
 

      Se munceste cu pasiune pentru a face din produsele noastre un standard in educatia moderna a tânarului de astazi, care trebuie sa fie informat rapid si eficient din cât mai multe domenii, pentru a-si face o cultura deosebita care sa-l formeze ca om si sa-l ajute in viata. Si toate poarta si vor purta un singur nume, pentru ca ne gândim la EDUcatia ta, prin SOFTware-ul si cartile noastre: EduSoft.

© EduSoft