EduSoft  

  Carti, manuale, auxiliare didactice
  Software educational
  Jocuri didactice, planse didactice

600065 Bacau, str. 9 Mai, nr. 82, sc. C, ap. 13
Tel. 0234/206090, 0729706690, 0723187198
www.edusoft.ro, contact@edusoft.ro

 
   
 
Cautare             
  Subiectul cautarii:
 
Domenii             
  Arta
Stiri                   
  Adresa de mail:
 
Legaturi               

 

 
 

Relieful Romaniei

Relieful Romaniei


[Cuprins]

Date generale

Harta fizica a Romaniei

Relieful Romaniei este variat si simetric, 31% munti, 33% dealuri si podisuri, 36% campii si lunci, concentric si dispus in trepte spre exterior.

Muntii

Carpatii Romanesti prezinta trei mari subdiviziuni: Carpatii Orientali (intre frontiera nordica si Valea Prahovei) cu altitudine maxima in Muntii Rodnei - Varful Pietrosu 2303 m; Carpatii Meridionali (intre Valea Prahovei si culoarul Timis-Cerna) cu altitudine maxima in Muntii Fagaras - Varful Moldoveanu 2543 m; Carpatii Occidentali (intre Defileul Dunarii la sud si Valea Somesului la nord) cu altitudine maxima in Muntii Apuseni - Varful Curcubata Mare 1848m.

Peisaj din Muntii Apuseni

Dealurile si podisurile

In interiorul arcului carpatic, Podisul Transilvaniei; in nord-vest Podisul Somesan; in est Podisul Moldovei; in sud-est Podisul Dobrogei.

Campiile

Campiile au o pozitie periferica in vestul sudul tarii, se caracterizeaza printr-un relief uniform si coborat (intre 17 si 85 m in Campia de Vest si intre 10 si 300 m in Campia Romana).

Delta Dunarii

Peisaj din Delta Dunarii

Regiune naturala unica in lume, situata in nordul Podisului Dobrogei - zona de importanta ecologica nationala si internationala. Suprafata acesteia pe teritoriul romanesc este de 4340 kmp. Cuprinde cele trei brate de varsare ale Dunarii in Marea Neagra: Chilia, Sulina si Sf. Gheorghe. Vezi Dunarea si Hidrografia Romaniei.

Domenii


(C) 1997-2007 Bogdan Patrut

 
   

Copyright(C) 2006 EduSoft. Toate drepturile rezervate.

Cautati cartile noastre si in librariile din Iasi, Bacau, Galati, Buzau, Timisoara, Constanta, Pascani.
 

      Se munceste cu pasiune pentru a face din produsele noastre un standard in educatia moderna a tânarului de astazi, care trebuie sa fie informat rapid si eficient din cât mai multe domenii, pentru a-si face o cultura deosebita care sa-l formeze ca om si sa-l ajute in viata. Si toate poarta si vor purta un singur nume, pentru ca ne gândim la EDUcatia ta, prin SOFTware-ul si cartile noastre: EduSoft.

© EduSoft