Dansul mâinilor

MasajCei mai mulți dintre noi ne exprimăm prin gesturi, dans, prin muzică, pictură. Alții se exprimă cu ajutorul mâinilor… prin arta masajului. Poate fi văzut și acesta ca fiind o formă de artă. Arta de a da senzații fabuloase oamenilor care se află sub mâinile maseurilor.

Pic în visare și mă las dusă de val pe melodia Claire de Lune – asta-mi sună-n minte… și mă relaxez, mă bucur de fiecare secundă de destindere. Ce? E vorba de un masaj, unul tare bine făcut… de două mâini divine.

După un drum de o oră jumătate, pe la amiază, ajung în Slănic Moldova. Urmează vizite și plimbări și se face seară și dacă toată ziua oboseala m-a alergat, acum, m-a și ajuns. Știm că Slănic Moldova, numit și Perla Moldovei, este bine cunoscut pentru izvoarele minerale și pentru tratamentele naturale de care oamenii se bucură.

Spre seară, eu alături de echipa EduSoft, ne îndreptăm doritori spre prietena noastră, Alexandra, spre ea, spre mâinile ei, în Sanatoriul Balnear Slănic Moldova. Știam ce va urma, știam că ne va relaxa fiecare mușchi din corp.

Slanic-Moldova (18)
Elena Golăi, Alexandra Maxim şi Gabriela Tăbăcaru

O fată minunată, serioasă, a cărei dorință este de a ajuta oamenii, ne așteaptă cu un zâmbet larg și cu inima deschisă, în centru. Suntem conduși în fiecare cameră… de la kinetoterapie, la electroterapie, de la termoterapie la hidroterapie, centrul te primește și te ajută să vindeci orice durere trupească…poate și sufletească.

[timed-content-client show=”00:05:500″ hide=”00:20:2000″]Dacă vrei să scriem ceva frumos şi despre tine, afacerea ta sau evenimentul organizat de tine, contactează-ne aici.[/timed-content-client]

AlexandraMaxim_Sanatoriu1
Electroterapie cu Alexandra Maxim

Sanatoriul găzduiește persoane în 47 de camere și anul acesta au rămas altele 70 pe lista de așteptare, ne informează administratorul centrului, domnul Vasile Păduraru. Uimitor, nu? Un adevărat locaș de vindecare. Oamenii au nevoie de asta.

După primirea informațiilor necesare, Alexandra Maxim s-a oferit să ne răsfețe cu propriile-i mâini. Așa am ajuns în transă, într-o stare latentă de visare. Mintea mi s-a retras într-o zonă liniștită și mi-am lăsat trupul să se relaxeze sub mișcările lungi, lente, continue și precise. Muzica mea interioară se contopește cu ritmul mâinilor. Se pornește pe spatele meu, un dans, asemenea unui ritual. Dansul mâinilor, alunecările, mângâierile, bătăile, toate se îmbină elegant într-o armonie perfectă.

Energiile se unesc și creează un câmp de forță. Astfel, relaxarea ei mi se transmite mie, printre arome de lavandă și mentă. Chiar dacă starea de relaxare profundă se face adesea prin meditație, ei bine, ea se poate atinge și prin masaj. Dăruirea celui care practică această artă este esențială. Atingerile ușoare îmbinate cu cele profunde elimină gândurile negre și stresul și… pici în oblivion. Toate grijile de peste zi se răsfrâng asupra trupului, încordându-l.

Tehnicile fundamentale pe care le stăpânește ajută la relaxare, dar și la sănătatea mușchilor. Din când în când, o astfel de tehnică este binevenită.

Tensiunile se disipă și locul lor este ocupat de o stare de echilibru. Sunt eu cu mine. Mă regăsesc.

Elena Golăi


Publicat

în

de către